Tendinte actuale in industria auto

Tendinte actuale in industria auto, avand in vedere ca in 1886 a fost depus un brevet pentru prima masina din lume. Aceasta masina avea trei roti la acea vreme si era cu adevarat unica. Cu cativa ani mai devreme, deja în 1862, prima masina cu motor cu ardere a fost prezentata la Paris.

S-au intamplat multe de la aceste doua momente istorice. Masinile s-au dezvoltat considerabil, s-a schimbat intreaga industrie auto si, desigur, s-a schimbat si combustibilul. Acolo unde masinile pe benzina si diesel au fost prezente timp de decenii, lucrurile stau acum complet diferit. Digitalizarea, noile tehnologii, clientii mai pretentiosi si pietele dinamice, pun in discutie modelele de afaceri care necesita un grad ridicat de inovatie.

Tranzitia energetica este, desigur, una dintre cele mai izbitoare tendinte din industria auto. Dar, poate fi numit asta o tendinta? Alegerea unei masini electrice este pur si simplu cea mai buna alegere in acest moment. Cea mai buna alegere in vederea sustenabilitatii, dar si in vederea asigurarii viitorului. Este foarte posibil ca pe viitor sa nu mai ai voie sa intri in orasele mari cu o masina cu motor cu combustie.

Tendinte actuale in industria auto

Cumpararea unei masini online

Cauti cea mai ieftina masina electrica, sau doresti sa cumperi o alta masina? Devine din ce in ce mai comun sa cumperii o astfel de masina online. Cand cumperi o masina online, te bucuri de confortul necesar, si anume:

Poti face o comparatie perfecta
Stand in fata calculatorului, poti privi tot felul de masini de toate marcile, dupa care mergi la un dealer si bineinteles, poti sa te uiti doar la masinile marcii respective la fata locului.

Te bucuri de un pret mai mic
Furnizorii de masini online pot sa ofere preturi mai mici. Exista un motiv simplu pentru asta: costurile pentru astfel de vanzari sunt mult mai mici. De exemplu, nu trebuie sa intretina, sa inchirieze sau sa plateasca spatii scumpe.

Daca doresti sa cumperi o masina in viitor, aceasta ar fi o optiune grozava. Un avantaj suplimentar: este de asteptat ca in viitor, sa poti cumpara din ce in ce mai multe tipuri de masini online.

Conducerea autonoma

Potrivit asociatiei digitale Bitkom, masinile autonome vor juca un rol central in mobilitatea viitorului. Chiar daca cadrul legal nu a fost inca suficient de clarificat, din punct de vedere tehnic, sistemele de conducere autonoma sunt deja atat de mature, incat primele prototipuri ruleaza in modul de testare.

Software-ul de control va fi una dintre cele mai importante caracteristici de calitate ale masinilor in viitor. Furnizorii care angajeaza deja ingineri software intr-o maniera directionata si isi dezvolta noi competente, isi maresc sansele de a participa impreuna ca jucator relevant pe aceasta piata in crestere. Cooperarea sau preluarile pot reprezenta, de asemenea, o optiune strategica sensibila.

Intretinere Over The Air

Vor fi schimbari si in domeniul intretinerii. Este o schimbare care a inceput deja si este indicata de abrevierea OTA: Over The Air.

Aceasta inseamna ca nu mai trebuie sa mergi la dealer pentru intretinerea masinii in viitor. In schimb, dealerul poate efectua intretinerea necesara a masinii tale de la distanta. Singura cerinta pentru aceasta este sa te afli in miscare (pe drum) cu masina. In timpul conducerii, un dealer ar efectua intretinerea necesara de la distanta. Acest lucru este acum in curs de implementare si probabil va deveni decisiv intr-un viitor apropiat.

Concluzie

Industria auto globala trece printr-o schimbare profunda, care se datoreaza, pe de o parte, progresului tehnologic in domeniile tehnologiilor de conducere, sistemelor de asistenta pentru sofer, sau vehiculelor autonome si conectivitate si, pe de alta parte, schimbarii comportamentului de utilizare in sectoarele auto si mobilitatii.
Tendinte actuale in industria auto
Daca consideri interesant acest articol din blog, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Adauga comentariu

De ajutor

Nu uita sa ne urmaresti!
© 2024 Anunturi Online Gratuite ~ AnuntPlus. Toate drepturile rezervate
Acasa
Adauga Anunt
Cont