Sari la conținut

Sfaturi pentru a fi mai putin timid

  • Utile

Sfaturi pentru a fi mai putin timid, fiindca, una dintre cele mai mari probleme cu care este posibil sa te confrunti in mod regulat este timiditatea. Apare posibilitatea sa te inrosesti si sa nu stii ce sa spui, sau s-ar putea chiar sa incepi sa te balbai, atunci cand esti timid. Acest lucru se intampla adesea doar in prezenta altora si, desigur, este foarte enervant.

Multe persoane invata sa traiasca cu timiditatea destul de bine in timp, deoarece probabil ca este natura firi. Cu toate acestea, poti face câteva lucruri pentru a deveni mai putin timid. Esti curios ce poti face de unul singur? Urmareste cateva sfaturi utile prin randurile care urmeaza in acest articol.

Sfaturi pentru a fi mai putin timid

De obicei, atunci cand numim pe cineva timid, ne referim la frica de oameni si la lipsa de curaj a acelei persoane, in situatia in care se afla alaturi de alte persoane (de obicei intr-un grup mare si printre straini). Numai ca, din pacate, doar cativa se lupta cu problema lor, chiar daca exista mai multe moduri de a depasi timiditatea.


Realizeaza singur primul pas

Oamenii care sunt timizi asteapta adesea. Acesta este cazul, de exemplu, daca trebuie inceputa o conversatie cu o persoana necunoscuta. Ca persoana timida, aștepti ca cealalta persoana sa inceapa conversatia. Cu toate acestea, acest aspect nu este o modalitatea corecta. Exista sanse mari ca cealalta persoana sa te vada imediat ca un obiect si bineinteles ca vrei sa previi asta. De aceea ai face bine sa iei tu initiativa. Asa ca i-ati inima-n dinti si prezinta-te mai intai, de exemplu. In astfel de cazuri, conversatia continua imediat. Este posibil ca si cealalta persoana sa se prezinte in fata ta, iar acest lucru a spart imediat gheata.

Nu lua o pozitie inchisa

O persoana timida este de obicei oarecum introvertita. Drept urmare, aceasta persoana adopta adesea o postura inchisa. Tresarirea picioarelor este adesea un semn de nervozitate sau jena. De multe ori poti recunoaste o persoana timida dupa asta. In plus, cineva care este timid se uita adesea in jos. Aceasta este de obicei vazuta ca pe o postura inchisa. Nu te astepta ca altii sa te abordeze rapid pentru a incepe conversatia din aceasta cauza, ci adopta o atitudine increzatoare. Acest lucru poate parea probabil dificil, dar practica este cea care rezolva. Tine-ti capul sus si priveste mereu in jurul tau cu amabilitate. Vei vedea destul de curand ca acest lucru da roade.

Vino cu o gluma

O gluma este o modalitate buna de a sparge gheata. De exemplu, esti intr-o companie si nu cunosti pe toata lumea? Atunci cu siguranta merita sa incerci sa arunci o gluma. Daca acest lucru merge bine, restul grupului te va aprecia cu siguranta. Nu stii o gluma, sau un banc? Atunci, desigur, poti face un comentariu despre tine, dar nu te lauda desigur. Aceasta ultima optiune este deosebit de buna daca nu vrei ca oamenii sa-si bata joc de tine. Iar daca incepi sa te balbai cand esti timid, vino cu o gluma imediat cand incepi sa vorbesti. Apreciaza momentele in care razi cu ceilalti, cand te simti mai bine intr-o companie, decat te-ai simti cand stai singur.

Nu te compara cu ceilalti

Ceea ce fac multe persoane timide este compararea cu altcineva. Consideri ca ai un corp putin mai mare si intalnesti pe cineva cu un corp tonifiat? Atunci s-ar putea sa te simti in curand nesigur si timid. Cu toate acestea, acest lucru nu este deloc necesar. Toti sunt egali si chiar nu trebuie sa te simti inferior fata de nimeni altcineva. De fapt, lasa-i pe cei care doresc sa se comporte duri si populari sa ignore acest lucru. Acesti oameni vor atentie si nu ar trebui sa le-o acorzi. Fii tu insuti si nu este absolut nevoie sa te simti timid.


Concentreaza-te la discutie

In timpul unei conversatii sau intalniri cand te simti intimidat, incearca sa-ti concentrezi toata atentia asupra celeilalte persoane. Incearca sa fi un partener atent in conversatie, sa te intereseze de ceea ce spune el sau ea, sa poti pune intrebari corecte si sa primesti raspunsuri. Uneori, timiditatea este rezultatul unei atentii prea mari pentru tine insuti, iar concentrarea asupra cuiva te va ajuta sa „distragi” gandurile tulburatoare si sa devi un partener de discutie dorit.

Nu te gandi prea mult

Oamenii timizi nu vor sa faca nimic rau, mai ales cand sunt in preajma altora. Drept urmare, ei macina constant in capul lor. Este exact ceea ce nu ar trebui facut. Nu ar trebui sa-ti pese cu adevarat ce cred altii despre tine. S-ar putea sa te simti timid pentru ca ai un semn mic pe frunte (poate un cos, sau neg). Acesta este probabil un lucru mare pentru tine, dar sunt sanse ca altii sa nu observe. In plus, astfel de lucruri se pot intampla oricui. Asa ca nu te gandi prea mult si nu-ti face griji pentru tot.

De final

Timiditatea poate fi foarte dificila, mai ales ca de multe ori te impiedica sa-ti realizezi visele si te impiedica sa te simti complet in largul vostru in multe situatii. Din fericire, exista modalitati de a face fata. Pana sa consulti un specialist, poti alege dintre diversele metode afisate, prin a-ti trata singur problema pas cu pas, avand din ce in ce mai multa putere asupra timiditatii.
Sfaturi pentru a fi mai putin timid

Distribuie prietenilor