Sari la conținut


Reguli de siguranta pentru un site anunturi

  • Utile

Reguli de siguranta pentru un site anunturi, mai ales ca traim intr-o perioada in care trebuie sa fim atenti peste tot, mai ales cand vine vorba de bani. Din pacate, printre mii de cumparatori si vanzatori cinstiti, se numara si cei care nu sunt interesati de bunurile noastre, ci doar de banii nostri.

Dorim sa reamintim ca site-ul AnuntPlus este un site de anunturi care conecteaza doar cele doua parti la tranzactie, dar nu este responsabil pentru cursul acesteia si nu participa la litigiile aparute din cauza desfasurarii necorespunzatoare a unei tranzactii. Avand grija de siguranta banilor tai si pentru a te proteja de fraudatori, am dori sa-ti prezentam cateva sfaturi despre cum sa eviti sa cazi victima fraudelor.

Reguli de siguranta pentru un site anunturi

1. Te rugam sa faci tranzactia personal, astfel incat o intalnire si finalizarea tranzactiei sa fie o optiune.


2. Nu te sfatuim sa trimiti plati in avans (din pacate, exista posibilitatea ca, dupa transferul platii in avans, „vanzatorul” sa dispara brusc).

3. Evita „ofertele extraordinare” pe Internet. Daca vedem, de exemplu, o oferta de vanzare a unui telefon nou, al carui pret este cu 30-50 % mai mic decat majoritatea ofertelor de pe Internet, ar trebui sa o consideram o oferta „de mare risc”.

4. Daca esti interesat de o oferta, nu-ti fie teama sa contactezi vanzatorul (de exemplu, prin intermediul formularului de contact sau prin telefon, si sa ceri cat mai multe detalii. Daca e un trisor, si daca pui multe intrebari, s-ar putea sa se blocheze in ceva.

5. Daca ai trimis mesaj prin formularul de contact vanzatorului, incearca sa citesti cu atentie si sa analizezi ceea ce a scris acesta. Suspiciunile ar trebui sa fie ridicate de lucruri precum limba romana necorespunzatoare si unele povesti ciudate pe care escrocii le plac.


6. Daca, in timpul rasfoirii ofertelor, oricare dintre ele iti trezeste suspiciuni, te rugam sa raportezi aceasta oferta folosind linkul pentru Pagina Contact. De asemenea, te rugam sa te comporti in acelasi mod, daca gasesti un anunt despre care sti ca este o inselatorie, sau a fost publicat de o persoana despre care sti ca este un escroc.

7. Inainte de a lua orice decizie, se poate filtra o anumita oferta pe Internet, utilizand motorul de cautare Google, folosind cuvinte cheie, telefonul vanzatorului, sau titlul anuntului. Multi utilizatori de internet inselati isi impartasesc povestile in mediul online.

De final

Te rugam sa ai in vedere ca cea mai buna arma impotriva escrocilor online este bunul simt si principiul „increderii limitate”.
Reguli de siguranta pentru un site anunturi
Daca consideri interesant acest articol din blog AnuntPlus, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.