Sari la conținut

Recomandari protejare telefon mobil

  • Utile

Recomandari protejare telefon mobil, prin cateva randuri afisate in acest articol din blog, utile pentru protectie si/sau pentru prevenirea unor daune ce pot sa devina costisitoare. In zilele actuale, suntem destul de constienti despre faptul ca pentru fiecare, telefonul inseamna deja un obiect indispensabil.

Cu toti realizam ca telefonul nu mai este de multa vreme doar un device care ne ajuta in comunicare, ci a devenit un adevarat partener care ofera informatii si chiar oportunitati pentru distractie. Si cum de fapt este bine sa nu-ti doresti sa ajungi intr-un viitor apropiat la un centru de reparatii cu el, este bine sa ti cont de cateva sfaturi.

Recomandari protejare telefon mobil

Husa telefon
Este cea care detine un efect major de protectie, adauga un plus de design telefonului mobil si poate avea si alte roluri. Exista destul de multe modele husa telefon cu atasare de baterii externe incorporate, sau ca si portofele pentru mai spatiu.


Protejare ecran
Protejarea ecranului unui telefon este una dintre cele mai eficiente masuri care trebuie luata pentru a se prelungi durata de viata. Atunci cand se sterge ecranul unui telefon, se foloseste un material fin, pentru ca procedura de curatare sa se lase in urma cu zgarieturi.

Aplica pe un ecran de telefon o folie de protectie si astfel poti evita multe aspecte, cum ar fi grija unor zgarieturi. Incearca pe cat posibil evitarea prafului si de a intra in contact cu lichide. Chiar daca noile tehnologii fac promisiuni ca un smartphone va rezista destul de bine chiar si cand intra in contact cu apa, un gest necontrolat il poate face inutilizabil.

Temperaturi telefon
Fereste pe cat posibil telefonul de temperaturi extreme. Temperaturile extreme, fie caniculare, fie geroase, afecteaza in mare masura durata de viata a bateriei si mereu se ajunge la o functionare care nu va mai fi optima.

Memorie telefon
Nu incarca telefonul cu aplicatii inutile. Sterge aplicatiile care nu sunt folosite frecvent si salveaza imaginile din galerie in calculator sau pe un stick. Atunci cand memoria va fi mai putin incarcata, telefonul va raspunde la comenzi la fel ca si la inceput, cand a fost nou.


Durata viata baterie telefon
Cateva recomandari despre ciclurile de incarcare. Un ciclu de încarcare consta in descarcarea pana la 0% si incarcarea pana la 100%. Trebuie cunoscut ca orice baterie telefon are un anumit numar de astfel de cicluri.

Chiar daca durata de viata este intre trei si cinci ani, sau intre 500 si 1.000 de cicluri de incarcare, o baterie de cinci ani nu are cum sa mai retina energie ca una noua. O incarcare corecta a bateriei unui telefon se realizeaza cand e aproape descarcata si pana cand apare pe display 100% incarcat.

Nu este recomandat sa lasi telefonul la incarcat peste noapte, deoarece expertii precizeaza ca daca încarcarea ajunge la 100%, nu este atat de grav, dar daca acest lucru se intampla frecvent, se scurteaza durata de viata a bateriei.

Concluzie

Afla cum sa iti protejezi telefonul, urmarind cele scrise, tine cont de sfaturile date si incearca sa le aplici in practica.
Recomandari protejare telefon mobil

Distribuie prietenilor