Sari la conținut


Motive pentru a purta casca pe moped

Motive pentru a purta casca pe moped, mai ales ca purtarea castii, chiar si pe un moped sau scuter, nu este doar rationala, ci si ceruta de lege. Exista si cateva motive foarte bune pentru acest lucru, enumerate in acest articol din blog.

Obligatie conform legii

In multe tari, purtarea castii este obligatorie pentru soferii de mopede, scutere si ciclomotor. Acest lucru este valabil si acolo unde castile sunt obligatorii pentru soferii de moped si pasageri si pentru scutere usoare. Nepurtarea castii poate duce la o amenda rutiera de 100 de euro si, in unele cazuri, la confiscarea vehiculului.

Accesoriu la moda

Castile pentru moto sunt acum disponibile in tot felul de stiluri, culori si modele. Poti alege o casca care se potriveste gustului si stilului tau personal. Este o modalitate de a face o declaratie de moda si de a asigura propria siguranta, prin doua aspecte intur-unul singur. Cauta o casca de moped la moda, dintr-o gama larga de casti cool.


Protectie impotriva ranilor la cap

Motivul principal pentru a purta o casca de moto este protectia impotriva ranilor la cap. O casca de moped sau scuter absoarbe impactul in cazul unui accident, ceea ce reduce semnificativ riscul de ranire grava a capului. Purtarea unei casti poate face diferenta intre viata si moarte intr-un accident. In principiu, acesta ar trebui sa fie un motiv suficient pentru a purta o casca, dar continuam.

Importanta sociala

Purtarea castii nu numai ca reduce riscul de vatamare corporala, dar ajuta si la reducerea costului ingrijirii. Folosirea castii ajuta la reducerea presiunii asupra sistemului de sanatate si contribuie la reducerea costului total al asistentei medicale. Banii pot fi cheltuiti o singura data, iar in domeniul sanatatii este foarte important ca acest lucru sa se faca corect.

Gandeste-te la participantii din trafic

Purtand o casca, nu numai ca reduci riscul de vatamare grava, ci si sansa de a provoca suferinta psihologica altor utilizatori ai drumului. Un accident cu un sofer de moto fara casca poate duce, de asemenea, la consecinte emotionale pe termen lung pentru celelalte parti implicate. Purtand o casca, dai dovada de responsabilitate si respect fata de colegii participanti la drum, contribuind astfel la un mediu de trafic mai sigur pentru toata lumea.

Protectie impotriva conditiilor meteorologice

O casca nu te protejeaza doar in caz de accident, ci si impotriva conditiilor meteorologice neplacute precum ploaie, vant si soare. O casca iti protejeaza ochii si fata de ploaie si vant (și de insectele enervante, desigur), in timp ce o casca cu un parasolar te protejeaza de razele stralucitoare ale soarelui. Asa ca, ramai confortabil si concentrat pe drum, indiferent de vreme.


Cresterea vizibilitatii in trafic

Multe casti dedicate moto sunt echipate cu elemente reflectorizante sau culori stralucitoare, facandu-te mai vizibil pentru ceilalti utilizatori ai drumului. Acest lucru este deosebit de important in situatii de vizibilitate scazuta sau de lumina slaba, cum ar fi ploaie, ceata sau amurg. O casca foarte vizibila iti sporeste siguranta pe drum.

Reduce zgomotul

O casca ajuta, de asemenea, la reducerea vantului si a zgomotului din trafic. Acest lucru face conducerea mai confortabila si poate preveni deteriorarea auzului. In plus, purtarea unei casti te asigura ca ramai mai concentrat pe drum si ca esti mai putin probabil distras de zgomotul ambiental.

Protectie impotriva obiectelor zburatoare

In timp ce te deplasezi cu un vehicul din clasa moto, obiectele mici, cum ar fi pietre, insecte sau crengute, iti pot aparea in cale. O casca cu vizor iti protejeaza ochii si fata de aceste „proiectile”, astfel incat sa nu fii distras sau ranit brusc.

Motive pentru a purta casca pe moped

Dupa cum poti observa, exista o multime de motive pentru a purta o casca din clasa moto. Este esential pentru siguranta ta si a celorlalti aflati in trafic. Te protejeaza de ranile grave ale capului in accidente, conditii meteorologice, obiecte care pot zbura si zgomot. Iar cu o casca draguta este, de asemenea, posibil sa arati cat mai cool pe drum.

Pe scurt, investe intr-o casca confortabila, de inalta calitate, care se potriveste stilului tau si poart-o intotdeauna in timp ce conduci un vehicul din clasa moto.
Motive pentru a purta casca pe moped
Daca consideri interesant acest articol din blog, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.