Limita de viteza cu remorca sau rulota, deoarece, conducerea unei masini este complet diferita in momentul deplasarii cu o remorca. Aminteste-ti intotdeauna ca ar trebui sa sti limitele de viteza pe diferite drumuri si sa le respecti, inainte de a porni la drum cu o remorca usoara sau grea. Calatoria intr-o masina care tracteaza o remorca sau o rulota, nu este un lucru foarte dificil, dar nici simplu.
Soferul trebuie sa acorde atentie dimensiunilor ansamblului de vehicule si limitelor de viteza, mult mai restrictive. Trebuie avut in vedere ca greutatea mare a unei remorci, cum ar fi si o rulota, extinde distanta de franare. De asemenea, ansamblul este sensibil la rafale de vant laterale, motiv pentru care trebuie realizata o deplasare cu o viteza mult mai mica decat alte vehicule de pasageri pe autostrazi.
In plus, este important sa ne amintim ca viteza cu care se poate merge, difera in functie de tipul de remorca. Reglementarile nu sunt aceleasi pentru o remorca usoara, fara sistem de franare, sau pentru o remorca mai grea, avand un sistem de franare.
Limita de viteza cu remorca sau rulota
Limitele de viteza in localitati, pentru masinile care tracteaza o remorca sau rulota, sunt aceleasi ca si pentru autoturisme (50 km/ora sau 60 km/ora). Limita standard de viteza pe un drum normal, in afara zonelor urbane, este de 90 km/ora pentru soferii de masini, motociclete, camioane si autobuze.
Limita este mai mica pentru combinatiile de vehicule, cum ar fi masinile cu remorca, care se pot deplasa cu pana la 80 km/ora. Limita de viteza pentru o masina cu remorca pe o sosea cu doua benzi, este de 80 km/ora, iar limitele de viteza pentru soferii care tracteaza o remorca sunt cele mai restrictive pe autostrada. Limita de viteza de 80 km/ora, este aceeasi ca si pe soselele cu doua benzi, exceptie facand obtinerea de omologare pentru rulare cu viteza de 100 km/ora.
Inainte de a calatori in afara Romaniei, ar trebui familiarizarea cu reglementarile tarilor prin care se trece. De exemplu, in Germania, limita este de 50 km/ora in localitati si 80 km/ora in afara lor. Pe autostrazi, daca remorca sau rulota are aprobarea corespunzatoare, limita de viteza este de 100 km/ora. Daca remorca nu are o astfel de aprobare, viteza admisa pe acest tip de drum este de 80 km/ora. Legat de acest subiect, se pot afla mai multe accesand articolul Limita de viteza masina cu remorca
De final
Nu uita sa verifici intotdeauna starea tehnica a vehiculului, cum ar fi iluminarea, sistemul de franare si carligul de remorcare, inainte de a porni la drum. Asigura-te ca pe bila sferica a carligului de remorcare, cupla, de la remorca sau rulota, este atasata corespunzator. In plus, ar trebui sa se tina cont de faptul ca un permis de conducere categoria B nu este intotdeauna suficient pentru a conduce legal o masina si o remorca.
Daca intregul ansamblul are o greutate intre 3,5 si 4,25 tone, este nevoie de permis de conducere categoria B96, care necesita un examen practic pentru al obtine, in timp ce permisul de conducere categoria B+E este necesar pentru ansambluri mai grele. Documentul de inmatriculare al masinii contine informatii despre greutatea admisa de tractare.
Daca consideri interesant acest articol din blog AnuntPlus, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.