Sari la conținut


Invata copilul sa mearga pe bicicleta

Invata copilul sa mearga pe bicicleta, fiindca, invatarea mersului cu bicicleta este o abilitate importanta, iar odata ce poti merge pe bicicleta, nu o sa uiti niciodata. Poate ca deja copilul tau alerga cu o tricicleta, dar cu aceste sfaturi, va putea in curand sa mearga cu bicicleta ca si cel mai bun.

Cand poate invata copilul sa mearga pe bicicleta

Asigura-te ca si copilul tau este cu adevarat pregatit, fiindca, el sau ea, trebuie sa doreasca sa invete cum sa mearga pe bicicleta, altfel nu are rost. Majoritatea copiilor invata sa mearga pe bicicleta cand au aproximativ 5 ani. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca toti copiii ar trebui sa inceapa la aceasta varsta. Unii copii de 3 ani deja merg cu bicicleta fara roti de antrenament, in timp ce altor copii de 7 ani, le este destul de dificil.

Dezvoltarea abilitatilor motorii nu se manifesta in acelasi ritm la fiecare copil. In plus, nu toti copiii sunt la fel de motivati sa invete sa mearga cu bicicleta la o varsta frageda. Si aceasta motivatie este foarte importanta. Un copil nemotivat va dura mult mai mult sa invete sa mearga pe bicicleta, decat unui copil care are chef, sau motiv sa o faca.


Asa ca, incearca sa ai rabdare cu copilul tau si doar insurubeaza rotile de antrenament daca crezi ca micutul tau nu este inca pregatit.

Planifica mersul cu bicicleta

Fiecare copil invata in felul lui. Exista mai multe tehnici pentru a-ti invata copilul sa mearga cu bicicleta. De exemplu, sunt din ce in ce mai multi parinti care se bazeaza pe o bicicleta de echilibru incă de la o varsta frageda. O bicicleta de echilibru este o bicicleta fara pedale, in care copilul tau poate ajunge la pamant cu picioarele pentru a impinge.

Practicarea cu bicicleta de echilibru, asigura ca micutul tau se obisnuiește cu echilibrul pe o bicicleta. De asemenea, isi intareste abilitatile motorii si antreneaza muschii picioarelor copilului. Daca copilul exerseaza si miscarea de pedalare pe o tricicleta, probabil ca va avea putine probleme in a invata sa mearga pe o bicicleta „adevarata”.

Un copil care are experienta cu o bicicleta de echilibru, de multe ori nu are nevoie deloc de roti de antrenament, pentru ca deja se poate echilibra bine. Planul pas cu pas de mai jos este, prin urmare, o sugestie, prin care poti sari, sau combina, singur pasii.


Invata copilul sa mearga pe bicicleta

Verifica daca copilul tau este motivat
Vorbeste mai intai cu copilul tau despre ciclism, fiindca motivatia este un factor foarte important pentru a invata bine, asa ca mai inainte de toate, verifica daca exista.

Cumpara o bicicleta buna
 Aceasta nu trebuie sa fie neaparat cea mai scumpa, sau cea mai noua, deoarece poate folosi si o bicicleta pentru copii la mana a doua. Asigura-te ca inaltimea bicicletei se potriveste cu inaltimea copilului, mai ales ca ar trebui sa poata ajunge la pedale si la sol cu ​​picioarele, dar genunchii sa nu atinga ghidonul.

Ciclism cu roti de antrenament
Prin adaptarea de accesorii cu 2 roti de sprijin, copilul va invata cum e sa pedaleze singur, fara sa-ti faci griji ca o sa cada. Invata-ti copilul sa priveasca inainte la drum, in loc sa priveasca la ghidon sau la pedale.

Ridica usor rotile laterale
Drept urmare, copilul trebuie sa-si mentina un pic mai mult echilibrul singur. Rotile ating solul doar daca bicicleta ameninta sa se incline puternic pe o parte. Astfel, copilul se obisnuieste cu senzatia de echilibru necesara pentru a invata sa mearga pe bicicleta.

Fara roti de antrenament, dar cu sprijin
Cand vine timpul sa scoti rotile de antrenament, poate fi destul de interesant. Prin urmare, mai mergi impreuna cu bicicleta de cateva ori, in timp ce ti de portbagaj. In acest fel, copilul se va simti putin mai in siguranta si nu va cadea atat de repede.

Elibereaza pe parcurs
Da drumul portbagajului din cand in cand. Eliberarea in secret afecteaza increderea copilului si-l poate face sa-si doreasca sa nu mai invete sa mearga pe bicicleta. Asa ca, mai lasa putin, pana cand copilul o poate face singur.

Oprirea in siguranta
Ciclismul include si oprirea si asta trebuie invatata. Daca un copil poate doar pedala, dar nu a invatat inca sa franeze si sa coboare, calatoria se poate termina uneori cu o cadere. Asa ca, explica-i ca daca bicicleta se opreste, sau ameninta sa cada, copilul va trebui sa puna un picior pe pamant.

Purtatul de casca
Indiferent cat de bine ai ghida copilul, nu-l vei putea impiedica sa cada. Chiar si mai tarziu, cand el poate deja pedala bine, caderile nu pot fi excluse. Pentru a preveni ranirile grave, pune intotdeauna copilul sa poarte o casca. Facand-o de la o varsta frageda, faci din asta un obicei bun, avand in vedere ca, in zilele noastre, o casca nu mai trebuie sa fie deranjanta sau urata.

De final

A invata un copil sa mearga pe bicicleta nu este usor. Un copil poate invata mult mai repede decat un alt copil, asa ca, uneori, dureaza cateva ore, dar poate dura si cateva zile sau cateva saptamani. Este intotdeauna important sa-ti asculti copilul. Daca a fost suficient sa exerseze intr-o zi, inceteaza, pentru ca a invata sa pedaleze impotriva vointei lui, nu functioneaza. Poti, desigur, sa stimulezi si sa motivezi copilul mereu, mai ales ca practica il va face perfect.
Invata copilul sa mearga pe bicicleta

De final

Detii o bicicleta care sa o aheri spre vanzare, sau accesorii dedicate acestei categorii si doresti sa postezi in site?

Adauga Anunt

Iar daca consideri interesant acest articol din blog AnuntPlus, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.