Sari la conținut


Idei simple dar eficiente pentru o casa durabila

Idei simple dar eficiente pentru o casa durabila, mai ales ca, pentru un viitor mai durabil, orice parcurs incepe acasa. Acest articol din blog afiseaza cateva idei simple, dar eficiente, la care un proprietar, sau de ce nu, un chirias, pot sa contribuie la o lume mai prietenoasa cu mediul inconjurator, bucurandu-se in acelasi timp de o casa confortabila si eleganta.

Tendintele actuale din domeniul constructiilor se concentreaza pe intoarcerea la naturalete, la simplitate, dar totodata la confort si eficienta. Exista posibilitatea de a avea o casa care sa te impresioneze in fiecare zi si in care sa te simti cu adevarat acasa. Vei gasi inspiratia de care ai nevoie pentru a-ti crea un design unic atat pentru interior, cat si pentru exterior, folosind aceste cateva sfaturi. Exista idei si tendinte in acest articol care sa se potriveasca cu stilul si preferintele tale, mai ales daca iti doresti o casa moderna, eleganta si plina de lumina.

Idei simple dar eficiente pentru o casa durabila

O caracteristica esentiala este simplitatea. Casele care par banale sunt in realitate foarte bine gandite pentru a-si indeplini scopul. Este mult mai simplu sa umplem casa cu tot ce avem nevoie pentru a ne simti confortabil, pentru ca totul sa para un spatiu liber, aerisit si curat.


Colectarea si utilizarea apei pluviale

Apa este o marfa pretioasa. Prin colectarea apei de ploaie, o poti folosi in scopuri nepotabile, cum ar fi udarea gradinii, spalarea masinii sau chiar spalarea toaletei. Acest lucru nu numai ca reduce factura la apa, dar ajuta si la ameliorarea sistemului de canalizare supraincarcat in timpul ploilor abundente. Sistemele de colectare a apei de ploaie variaza de la simple butoaie de ploaie pana la sisteme mai avansate care sunt conectate direct la casa ta.
Colectarea si utilizarea apei pluviale

Un acoperis verde

Acoperisurile verzi au multe beneficii pentru mediu, pe langa faptul ca sunt atragatoare din punct de vedere vizual. Acestea imbunatatesc izolatia si filtreaza poluarea aerului. In plus, creeaza spatiu de locuit pentru insecte si pasari, sporind biodiversitatea in zonele urbane. Aceste adaugiri verzi aduc viata si in jurul casei tale, daca este sa alegi un acoperis verde simplu, sau mai complex, cu mai multe specii de plante.
Un acoperis verde

Panouri solare

Deoarece regulile privind subventiile si alimentarea de la retea se schimba mai mereu, este esential sa examinezi daca panourile solare si cazanele solare sunt mai rentabile. Cu toate acestea pot beneficia de reducerea preturilor, dupa investitia initiala, care este frecvent subventionata de guvern, economisesti substantial la facturile la energie.
Panouri solare

Pardoseala durabila

Atunci cand alegi podeaua pentru casa, trebuie sa ai in vedere ca aceasta poate avea un impact semnificativ asupra confortului de locuit. Pardoseala din PVC, inclusiv instalarea, este o pardoseala foarte rezistenta si versatila si cu o optiune durabila. Durata si usurinta de utilizare a PVC-ului sunt combinate cu eleganta modelelor traditionale de pardoseli. Pe langa PVC, exista si alte optiuni de pardoseala durabila, cum ar fi pluta, bambusul, lemnul reciclat si alte materiale. Fiecare are propriile caracteristici si avantaje estetice.
Pardoseala durabila


Casa inteligenta

Tehnologia poate ajuta la atingerea obiectivelor de durabilitate. Dispozitivele inteligente de acasa, cum ar fi termostatele, sistemele de iluminat si chiar perdele, pot ajuta sa economisesti cat mai multa energie posibil. Atunci cand nu esti acasa, te poti obisnuii sa le inveti sa se adapteze automat pentru a economisi energie. Aceste tehnologii nu numai ca sunt usor de utilizat, dar reduc si impactul pe care il pot avea asupra mediului.
Casa inteligenta

Lumina naturala si caldura de la soare

Utilizeaza in mod optim energia solara si lumina naturala in casa ta. Este posibil sa se realizeze aceste lucruri prin amplasarea strategica a ferestrelor, precum si prin utilizarea lumina, culori si materiale reflectorizante. Vara, ventilatia adecvata si jaluzelele ajuta la racire, dar lumina soarelui poate incalzi casa. Acest lucru reduce nu numai consumul de energie, dar ajuta si la pastrarea sanatatii.
Lumina naturala si caldura de la soare

Instalatii sanitare care economisesc apa

Utilizeaza instalatii sanitare care economisesc apa, mai ales ca apa este o resursa pretioasa. Poti reduce semnificativ cantitatea de apa folosita in casa, cumparand robinete, capete de dus si toalete eficiente din punct de vedere al apei. Aceste modificari sunt adesea usor de instalat si pot avea un impact semnificativ asupra facturii de apa si asupra mediului.
instalatii sanitare

Ca si de final, reutilizarea si transformarea vechiului in nou, sunt printre cele mai creative moduri de a face casa ta sa fie profitabila si sa produca venituri suficiente in viitor. Acest lucru poate include repararea mobilierului vechi sau utilizarea de materiale reciclate pentru proiecte de design noi. Acest lucru nu numai ca este benefic, dar ofera si ocazia de a adauga note unice un mod de viata.
Idei simple dar eficiente pentru o casa durabila
Daca consideri interesant acest articol din blog AnuntPlus, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Etichete: