Sari la conținut

Cunoastere avantaje jocuri video


Cunoastere avantaje jocuri video, prin aflare de cateva aspecte din care reiese ca jocurile ajuta la dezvoltarea abilitatilor, atat la copii, cat si la adulti. Contrar credintei traditionale, referitor la faptul ca jocurile sunt doar o sursa captivanta de divertisment, cercetarile specialistilor au dovedit ca jocurile au numeroase beneficii.

Avantajele jocurilor video pentru copii si adulti includ:
~ Stimularea sanatoasa a creierului;
~ Dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor;
~ Eliberare de stres;

Ce inseamna un joc video
Potrivit Wikipedia, „Un joc video este un joc electronic in care se interactioneaza cu o interfata grafica pentru a genera raspuns vizual pe un ecran.” In timp ce jocurile bazate pe console sunt populare printre copii de zeci de ani, tabletele, telefoanele inteligente si computerele au facut jocurile electronice bazate pe ecran mai accesibile ca niciodata.


Cunoastere avantaje jocuri video

Imbunatatesc dexteritatea manuala
Jocurile bazate pe controller pot fi excelente pentru maini. Intr-un studiu in care a implicat un grup de chirurgi, cercetatorii au descoperit ca cei care au jucat jocuri video au fost mai rapizi la efectuarea procedurilor avansate si au facut cu 37% mai putine greseli, in comparatie cu cei care nu au jucat. Jocurile video speciale au fost folosite si ca terapie fizica, pentru a ajuta victime ale unui accident vascular cerebral sa-si recapete controlul mainilor si încheieturilor.

Imbunatatesc coordonarea
Atunci cand un adult, sau un copil, joaca un joc video, acesta nu doar se uita la computer. Activitatile si actiunile afisate pe ecran, ofera o intreaga stimulare mentala. Cand se joaca, persoana va trebui sa-si coordoneze miscarea vizuala, auditiva si fizica.

Cresterea abilitatilor de rezolvare a problemelor
Jocurile video in general implică anumite reguli, pentru care jucatorul trebuie sa gandească cu atentie înainte de a face orice miscare, pe motivul de a se asigura ca pastreaza regulile cerute pentru acel joc.
Jucatorul trebuie sa ia decizii de moment, care vor stabili daca va trece sau nu la nivelul urmator al jocului.

Jocurile video imbunatatesc memoria
Practicarea jocului video preferat poate necesita atat memorie vizuala, cat si auditiva. Jucatorul este obligat sa citeasca, sau sa asculte, instrucțiunile care ar putea fi furnizate doar la inceputul jocului, deci trebuie sa si le aminteasca pe tot parcursul jocului. Stapanirea tastelor, ajuta la miscari facile ale personajele din joc, lucru care ajuta la o imbunatatire a memoriei, pe termen scurt sau pe termen lung.


Jocurile video cresc atenția si concentrarea
Jocurile video, în special jocurile de actiune, s-au dovedit a fi capabile sa capteze atentia jucatorului pentru intreaga perioada a jocului. Acest aspect este cauzat de nevoia jucatorului de a atinge anumite obiective in cadrul jocului si mai ales de a putea progresa la nivelul urmator.

Jucatorii pot avea abilitati sociale mai bune
Jocurile online permit multor jucatori sa se angajeze simultan într-un anumit joc. Ca atare, exista o comunicare constanta intre jucatori, care duce la dezvoltarea unor relatii semnificative. Ajuta pe jucatori sa se intalneasca cu noi prieteni, consolidand chiar legaturile cu vechii lor prieteni. Jocurile video le ofera copiilor motive de discutat la scoala, la fel ca sportul si muzica. Interesul pentru jocuri îi poate ajuta pe copiii care au probleme cu implementarea de subiecte de discutie.

Desi jocurile pe computer ar putea fi benefice, este nevoie ca ele sa le joace cu moderare. De asemenea, este important alegerea jocului potrivit, deoarece nu toate ofera aceleasi satisfactii si mai ales beneficii.
Varsta ar trebui sa fie de asemenea un factor, mai ales ca jocurile violente nu trebuie expuse copiilor mici.

Pe langa toate cele afisate, se poate crea o dependenta de jocuri video, fiind extrem de distractive si atractive, prin mai mult timp petrectut decat de obicei. Lumea digitala actuala este mai mereu prezenta si cu siguranta va fi si in viitor. Fiecare persoana, adult sau copil, trebuie sa inteleaga avantajele si dezavantajele jocurilor video si sa actioneze in consecinta.
Cunoastere avantaje jocuri video

Distribuie prietenilor