Beneficiile mersului pe jos si obtinerea de aer proaspat, sunt cele mai puternice modalitati de a mentine o greutate sanatoasa si de a trai mai mult. Mersul pe jos poate fi la fel de bun ca un antrenament, daca nu chiar mai bun, decat alergatul. El este atat de simplu de practicat, incat toata lumea poate beneficia de acest lucru. Iata, in cele ce urmeaza in acest articol din blog, care sunt beneficiile si la ce te poti astepta cand incepi sa mergi numai o jumatate de ora in fiecare zi.
Beneficiile mersului pe jos
Inainte de toate, trebuie stiut ca mersului pe jos i se datoreaza multe beneficii extraordinare aduse corpului. De la sustinerea unui sistem imunitar sanatos, pana la stimularea metabolismului si intarirea articulatiilor, muschilor si oaselor.
Mai trebuie mentionat faptul ca ajuta foarte mult la ameliorarea stresului si imbunatatirea starii de spirit. Cercetarile specialistilor arata ca datorita mersului pe jos regulat, se modifica sistemul nervos atat de mult, incat fiecare poate sa descopere o scadere a furiei si a nervozitatii.
Totodata, mersul pe jos zilnic creste metabolismul prin arderea de calorii suplimentare si prin prevenirea pierderii musculare, ceea ce este deosebit de important pe masura ce imbatranim. Este cel care imbunatateste conditia fizica, sanatatea cardiaca, amelioreaza depresia si oboseala si ajuta la mentinerea sanatatii creierului.
Beneficii fizice ale mersului pe jos
Un studiu publicat in British Journal of Sports Medicine a constatat ca aceia care au aderat la un program de mers, au aratat imbunatatiri semnificative ale tensiunii arteriale, incetinirea ritmului cardiac in repaus, reducerea grasimii si a greutatii corporale, reducerea colesterolului, imbunatatirea scorurilor de depresie cu o calitate mai buna a vietii si masuri sporite de rezistenta.
Beneficii mentale pentru mersul pe jos
Impreuna cu beneficiile fizice, care sunt destul de notabile, o crestere mentala poate fi obtinuta destul de usor prin adaugarea unor plimbari zilnice. A face plimbari si a merge pe jos, i se asociaza o intreaga serie de beneficii pentru sanatatea mintala. Un studiu de la Universitatea Stanford a constatat ca mersul pe jos creste creativitatea cu o medie de 60 la suta.
Cercetatorii au etichetat acest tip de creativitate ca un proces de gandire folosit pentru a genera idei creative prin explorarea multor solutii posibile. Potrivit studiului, „mersul deschide fluxul liber de idei si este o solutie simpla si robusta la obiectivele de crestere a creativitatii si cresterii activitatii fizice”.
Mersul pe jos, in natura in special, reduce problemele cauzate de experiente si emotii negative, ceea ce ajuta la cresterea activitatii in creier.
Din declaratia unui specialist care a sondat o astfel de idee, mersul pe jos in aer liber, îi face pe oameni cu 50% mai fericiti decat sa se antreneze intr-o sala de sport. Acest ultim aspect este si pe placul celui care scrie acest articol, fapt pentru care-i dau dreptate specialistului.
Ca si o concluzie de final, se poate scrie ca asemenea deplasari pe jos nu pot aduce decat avantaje organismului uman, beneficiile fiind nenumarate. Este destul de usor si tentant sa practicam deplasari prin multe metode ale tehnologiei, insa a ne deplasa pe jos in aer liber, chiar ca este sau nu in mijlocul naturii, sunt o alegere mult mai buna pentru sanatatea noastra.
Asadar, plimbarile in aer liber si mersul pe jos ar putea fi solutia pentru problemele multora dintre noi, fiind o terapie pura. Este bine ca toate acestea trebuie sa devina un obicei, mai ales ca nu ne costa mai nimic.
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!! 😂