miercuri, decembrie 11, 2024

Apartament la mansarda

Citeste si...

Apartament la mansarda, prin afisare avantaje si dezavantaje, mai ales ca pana de curand, astfel de proprietati erau semnificativ mai ieftine decat unele apartamente standard. In plus, acoperisul inclinat, desisul de grinzi frumoase si, bineinteles, privelistile uimitoare de sus, au contribuit la aspectul lor special.

Apartamentele de la mansarda au atat sustinatori puternici, cat si adversari, la fel ca apartamentele de la ultimul etaj. Emotiile sunt la fel de intense la apartamentele de la parter. Cand vorbim de case vechi, nu de blocuri noi, de obicei au o dispozitie unica. Cu toate acestea, ele ridica o serie de probleme din punct de vedere al designului si al functionalitatii. In consecinta, acest articol din blog, va examina atat beneficiile, cat si dezavantajele apartamentelor la mansarda.

Bine de stiut

Este important de retinut ca locuitul la mansarda nu inseamna intotdeauna camere cu inclinatii. In casele si vilele vechi, mansardele rezidentiale aveau camere dreptunghiulare, inconjurate de mansarde, incaperi mai mici, situate sub inclinarea acoperisului, destinate, de exemplu, unui depozit, dulap, baie sau bucatarie.

Apartament la mansarda

Iata cum arata astazi realitatea apartamentelor la mansarda, prin afisare de sfaturi care sa ajute la solutionarea cu exactitate a indoielilor cu privire la faptul daca merita sa cumperi un apartament la ultimul etaj, cu inclinari sub acoperis.

Avantaje locuit la mansarda

Exista multe beneficii de a locui la mansarda. Poate, dar nu intotdeauna, pentru ca totul depinde de conditiile specifice unui spatiu dat. O atmosfera artistica este asociata unui apartament la mansarda. In casele vechi, starea de spirit a unui astfel de spatiu poate fi determinata, de exemplu, de elementele vizibile ale structurii acoperisului, cum ar fi aranjamentul grinzilor vizibile, lucarne in loc de ferestre obisnuite, ferestre cu forme originale, cum ar fi rotunde, ovale si arcuite in partea de sus si pantele acoperisului.

La constructiile moderne, insa, singurul indiciu ca apartamentul este la mansarda, este tavanul inclinat la un unghi relativ mic (adesea fara tesituri puternice, de cateva zeci de grade).

Apartamentul la mansarda ofera privelisti uimitoare, la fel ca orice apartament situat la ultimul etaj. Daca cladirile din jur pastreaza scara (nu exista blocuri inalte in apropiere), apare un efect placut de a privi de sus. Acest lucru ofera o senzatie de spațiu si, deoarece copacii din jur nu acopera ferestrele, o cantitate neasteptat de mare de lumina poate patrunde in interior, in special cu luminatoare si ferestre de acoperis adecvate.

La fel ca si in cazul apartamentelor de la ultimul etaj, apartamentele la mansarda permit sa te bucuri de un confort de exceptie. Este vorba despre lipsa vecinilor deasupra capului tau si fara persoane straine pe casa scarii, in afara de etajele inferioare. Toate acestea creeaza un sentiment placut de intimitate, aproape ca si cum ai fi in propria ta casa.

Un alt avantaj locuirii la mansarda este spatiul suplimentar. Suprafata utila a unui apartament la mansarda (cand exista inclinari) se masoara nu de-a lungul conturului podelei, ci in asa fel incat:
– Inaltimea de 220 cm este evaluata la 100 %;
– Inaltimea de 140 la 220 cm este evaluata la 50%;
– Inaltimea sub 140 cm este ignorata;

Acest lucru ar trebui sa insemne o reducere adecvata a pretului apartamentului. In schimb, exista mai mult spatiu „liber” suplimentar, de exemplu pentru birouri, paturi si alte mobilier care, in functie de circumstante, se vor potrivi armonios sub tavanele coborate. Inclinatiile care coboara pana la podea, limiteaza foarte mult aranjamentul. Nu sunt lipsite de valoare, dar ofera un sentiment de spatiu. In schimb, apartamentul de la mansarda este mult mai util datorita peretilor mentionati mai sus.

Dezavantaje apartament la mansarda

Apartamentele la mansarda pot avea, din pacate, numeroase dezavantaje. Dezavantajele, precum si avantajele, sunt legate de spatii specifice si este greu de generalizat despre ele. Dar, poti si ar trebui sa acorzi atentie, unor potentiale probleme. In cazul in care locuiesti la mansarda, poti fi sigur ca nu vei auzi muzica tare deasupra capului, televizorul care ruleaza jumatate din noapte, certuri intre soti sau copii alergand prin casa. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca mansarda sa devina zgomotoasa atunci cand:

– ploua, sau mai ales cand este grindina;
– bate vant puternic;
– apar pasari care se inghesuie pe acoperis;

Multe dintre acestea depind mult de metoda de izolare a acoperisului si de calitatea ferestrelor instalate, in special a ferestrelor de acoperis.

Cumpararea unui apartament la mansarda nu este totul. De multe ori trebuie tinut cont de costurile asociate cu:
– o suplimentare anti-umezeala, anti-vant si izolatie termica;
– inlocuirea ferestrelor cu interioare mai bine izolante termic;
– costuri mai mari de incalzire;
– necesitatea realizarii unui numar mare de elemente de echipamente (mobilier, cabine de dus, etc.) la comanda;

Toate acestea sunt doar cateva care pot face cu ușurinta apartamentul de la mansardă sa nu fie mai ieftin, ci mai scump decat cel standard.

Sunt mai ieftine apartamentele la mansarda?

Trebuie sa te asiguri intotdeauna daca apartamentele la mansarda in sine sunt mai ieftine. In locatii de top, se intampla ca pretul pe metru calculat la etaj, sa fie egal cu pretul pe metru al unui apartament standard. Oricum ar fi, nu mai este o regula ca un apartament la mansarda costa mai putin. Preturile pentru mansarde pot varia intre douazeci si optzeci la suta din pretul unui metru de apartament, in functie de locatie.

Trebuie mentionat, totusi, ca adaptarea unei mansarde poate costa foarte mult din cauza armarii tavanului, izolarii acoperisului si montajului. De asemenea, mansardele nu permit intotdeauna amenajarea libera a spatiului, in special ridicarea tavanului acoperisului, din motive tehnice sau de conservare. Proiectul de a achizitiona si adapta un apartament la mansarda, trebuie sa includa costurile si riscurile asociate.

Din pacate, la un apartament situat la mansarda, suprafata mare a acoperisului permite podului sa se raceasca mai repede si mai usor iarna si sa se incalzeasca foarte mult vara. Astfel, imbunatatirea izolatiei termice este esentiala in faza de adaptare a mansardei sau a unei renovari aprofundate a unui astfel de apartament, fiind o investitie va avea rezultate, dar si costuri suplimentare.

Merita cumparat un apartament la mansarda?

Un apartament amplasat la mansarda unei case, poate fi un loc frumos de locuit, iar un apartament la mansarda unui bloc modern, este pur si simplu un spatiu confortabil si functional pentru o familie. Acesta are atat beneficii, cat si dezavantaje, ca orice alta solutie. In timp ce pentru unele persoane provoaca sentimente pozitive, pentru altii nu. Prin urmare, ar trebui sa examinez cu atentie si sa te consulti cu familia, daca merita sau nu sa cumperi un apartament la mansarda.
Apartament la mansarda
Daca consideri interesant acest articol din blog AnuntPlus, te asteptam cu un like si un comentariu pe pagina din Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Articole Recente

Anunturi vanzari rulote si autorulote

Anunturi vanzari rulote si autorulote, un site dedicat celor care doresc sa promoveze gratuit articole cu rulote si autorulote,...

Articole din aceeasi categorie