Sari la conținut

Apa poate sa previna insuficienta cardiaca

  • Utile

Apa poate sa previna insuficienta cardiaca, fiindca, a fi bine hidratat poate fi asociat cu un risc redus de aparitie a insuficientei cardiace, potrivit unor cercetatori de la National Institutes of Health. Descoperirile acestora sugereaza ca un consum de cantitati suficiente de lichide de-a lungul vietii nu numai ca sprijina functionarea esentiala a organismului, dar poate reduce si riscul unor probleme cardiace severe in viitor.

Insuficienta cardiaca, o afectiune cronica care se dezvolta atunci cand inima nu pompeaza suficient sange pentru nevoile organismului, afecteaza destul de multe persoane, fiind mai frecventa in randul adultilor cu varsta de 65 de ani si peste.

Apa poate sa previna insuficienta cardiaca

Recomandarile privind aportul zilnic de lichide variaza de la 1,6 pana la 2,1 litri pentru femei si 2 pana la 3 litri pentru barbati. Cu toate acestea, studiile la nivel mondial au aratat ca multi oameni nu indeplinesc nici macar limitele inferioare ale acestor cantitati.


Potrivit unui specialist cardiac, este bine sa bei mai multa apa inainte de culcare, pentru a preveni un atac de cord, deoarece consumul de apa ajuta la o pompare mai usoara a sangelui in tot corpul. Astfel, exista posibilitatea de a preveni atacurile de cord pe tot parcursul noptii si la primele ore ale diminetii. Pe langa consumul de apa potabila, pentru a preveni atacurile de cord, mai sunt nenumarate beneficii pentru ca un organism sa traiasca o viata puternica si sanatoasa.

Deoarece apa poate preveni insuficienta cardiaca, trebuie avut in vedere ca multe persoane isi pot reduce riscul de a dezvolta insuficienta cardiaca adoptand un stil de viata sanatos, inclusiv consumul de alimente sanatoase, nefumatul, mentinerea unei greutati normale si controlul conditiilor care pot creste riscul de insuficienta cardiaca.
Apa poate sa previna insuficienta cardiaca

Distribuie prietenilor