Apartamente care economisesc energie

Apartamente care economisesc energie, mai ales ca, din ce in ce mai multi oameni se gandesc la consumul de energie inainte de a cumpara un apartament, din cauza cresterii preturilor la energie si a costurilor de intretinere asociate. Sa vedem ce factori influenteaza cel mai mult costurile de incalzire si consumul de energie dintr-un apartament si ce trebuie tinut cont atunci cand cumperi un apartament.

Multi factori influenteaza consumul de energie al unui apartament, dar designul cladirii si tehnologia cu care a fost construita, sunt cei mai importanti. In proiectarea unei cladiri care economiseste energie, se tine cont de dispunerea directiilor cardinale, cu deschidere la maxim spre sud. Acolo pot fi amplasate geamuri mari, care, nu numai ca arata modern, dar asigura si iluminare suficienta pentru apartament. In schimb, pentru a economisi energie, se amplaseaza ferestre mai mici pe partea de nord. Acest lucru limiteaza pierderile de caldura din partea mai putin insorita a cladirii.

Cladirile compacte si fara ferestre inutile, sunt cunoscute ca si cladiri cu economie de energie. Acest lucru face ca numarul de pereti exteriori sa fie mai mic, ceea ce imbunatateste nivelul de consum de energie. In consecinta, este mai avantajos sa alegi apartamente situate in centrul cladirii.

Materialul folosit pentru a construi cladirea influenteaza si eficienta energetica. Are un efect direct asupra coeficientului de transfer termic, care este foarte dependent de cererea de energie. Modernizarea termica este o modalitate de a reduce coeficientul de transfer termic in cladirile mai vechi, iar tehnologiile moderne utilizate in constructii permit obtinerea unor valori foarte scazute ale acestuia. Merita sa acorzi atentie tipului de perete si modul in care este izolat, atunci cand alegi un apartament.

Apartamente care economisesc energie

Pe langa elementele de proiectare ale cladirii, locatia apartamentului si tehnologia folosita la construire, tehnologiile folosite au un impact asupra cantitatii de energie consumata. Metoda de incalzire a cladirii este importanta, la fel ca si metodele de productie a energiei electrice si de preparare a apei calde menajere. Utilizarea acestor surse de caldura este cea mai eficienta din punct de vedere energetic in orasele mari, unde există centrale termice si electrice, combinate, care ofera apartamentelor incalzire centrala si apa calda.

Cu toate acestea, acest lucru nu este intotdeauna posibil, asa ca, atunci cand alegi un apartament, acorda atentie sursei de caldura care este utilizata pentru incalzirea apartamentului si pentru furnizarea de apa calda pentru utilitati. Pompele de caldura, sustinute de panouri fotovoltaice, sunt cele mai eficiente energetic si in acelaai timp, cele mai ecologice metode de incalzire. Cu toate acestea, in prezent, blocurile care sunt incalzite in acest mod, sunt extrem de rare. Din ce in ce mai mult, aceste tehnologii sunt folosite in constructia de case terasate sau semi-decomandate.

Optimizare consum de energie

Utilizarea sistemelor inteligente de control este o alta modalitate de a reduce cantitatea de energie consumata de casa. Datorita lor, poti scadea temperatura atunci cand nimeni nu este acasa, sau noaptea, inchizi jaluzelele, sau modifici intensitatea iluminarii in functie de activitate si ora zilei. Inlocuirea becurilor traditionale cu becuri LED, poate reduce, de asemenea, consumul de energie.

O modalitate de a reduce consumul de energie electrica este, de asemenea, alegerea unui tarif de energie electrica adecvat, de exemplu, reducand tariful de noapte. Avand un pret atat de mic si folosind controlerele masinii de spalat, uscatorului sau masinii de spalat vase, le poti programa sa functioneze pentru o perioada in care energia electrica este mult mai ieftina. Deoarece acest lucru se intampla, se va reduce costurile cu energia electrica, ceea ce este un avantaj.

Este important sa ne amintim ca este posibila optimizarea consumul de energie nu numai in apartamentele eficiente din punct de vedere energetic. Doar ca, depinde de modul in care gestionam energia, nu de tehnologia sau designul cladirii. Astfel, nu doar apartamentul descris de dezvoltator va fi considerat economisitor de energie, ci si unul in care rezidentii au capacitatea de a reduce consumul de energie.
Apartamente care economisesc energieDaca consideri ca ai ceva de adaugat la acest articol din blog, te asteptam cu comentarii si un like pe pagina noastra de Facebook si distribuie prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Adauga comentariu

De ajutor

Nu uita sa ne urmaresti!
© 2024 Anunturi Online Gratuite ~ AnuntPlus. Toate drepturile rezervate
Acasa
Adauga Anunt
Cont